Schrijf je in voor de optocht 2017
  • Welkom bij Pielhaas.nl

  Nieuws

  Prinseninstallatie voor het eerst rechtstreeks op tv

  22 februari 2017

  Prinseninstallatie voor het eerst rechtstreeks op tv

  De installatie van prins Frank II van de Piëlhaas en de andere Venrayse prinsen is zaterdag 25 februari voor iedereen live te volgen via tv en internet. Op verzoek van de gemeente gaat Omroep Venray rechtstreeks verslag doen van de ludieke machtsoverdracht. Zowel voor de gemeente Venray als voor de lokale omroep een primeur.

  De installatie van de prins en de sleuteloverdracht carnavalszaterdag is traditioneel het begin van de Venrayse vastelaovend.  Bij de installatie zijn het gemeentebestuur en alle prinsen, vorsten en carnavalsverenigingen van Venray en de kerkdorpen present. Omroep Venray doet al een aantal jaren verslag via de radio. De gemeente heeft de omroep gevraagd om het evenement, dat alleen voor genodigden toegankelijk is, ook in beeld te brengen. Voor de omroep een hele uitdaging, maar zij heeft er alle vertrouwen in dat het goed gaat. Daarnaast gaat de omroep het geheel streamen, zodat via de website van de omroep en sociale media van gemeente en omroep de prinseninstallatie over de hele wereld te volgen is.

  Etherfrequentie

  Het programma rond de machtsoverdracht van burgemeester en Opperpiëlhaas Hans Gilissen aan de doorluchtige hoogheden van Venray vindt plaats in de vernieuwde schouwburg en begint om 12.45 uur. Omroep Venray zendt uit op Ziggo digitaal kanaal 45 en analoog op kanaal 22+. Wie alleen luistert kan afstemmen op etherfrequentie 90.2 fm of kabel 87.5 fm. Peel en Maas tv zendt de beelden uit op zaterdag 20.00 uur, 23.00 uur en zondag 11.00 uur.

  Terug