Schrijf je in voor de optocht 2017
 • Pers en Promotie

  Sinds decennia heeft VV De Piëlhaas al zijn eigen Vastelaoveskrant. Hierin vindt men jaarlijks een verslag van het carnavalsseizoen tot dan toe en een vooruitblik op de eigenlijke vastelaovesdaag. Tevens worden er heel wat actualiteiten en Venraynaren op humoristische wijze op de korrel genomen.
  Deze krant wordt al sinds de eerste oplage vervaardigd door commissie Pers en Promotie. De leden van deze commissie zorgen daarnaast ook voor de opzet en nu voor het actueel houden van de enige echte Piëlhaassite (www.pielhaas.nl). Ook brengen ze tweemaal per jaar de welbekende Praotmoes uit en als laatste zoeken ze het hele jaar naar een ‘slachtoffer’ die de beruchte onderscheiding “het Hoaltere Pölleke” in ontvangst mag nemen. Dit laatste is een onderscheiding voor degene(n) die in het voorbije jaar met een mooie blunder het Venrayse nieuws haalde.

  Vastelaoveskrant

  Midden in het vastelaovesseizoen wordt door de commissie Pers en Promotie een geweldig stuk afgeleverd. Op de maandag na de laatste Circus Mök wordt traditioneel de nieuwe vastelaoveskrant uitgereikt aan het nieuwe trio. Deze krant staat vol met (al dan niet op waarheid beruste) feiten over de nieuwe prins en zijn adjudanten, er worden actualiteiten op de hak genomen en er wordt aandacht besteed aan ons boerenbruidspaar van dat jaar, de jeugdprins en de vereniging de Hazekeutel. De commissie probeert om deze avond ook altijd interactief  te laten verlopen  aan de hand van het in de krant gekozen thema.

  Praotmoes

  Twee maal per jaar komt het nieuwsblad van de Piëlhaas uit. Deze wordt ongeveer een week voor de ledenvergaderingen bezorgd bij de leden van onze vereniging. Hierin worden onder andere de notulen gepubliceerd en worden de nieuwtjes van dat moment vermeld.

  Website

  Deze website valt ook onder de verantwoordelijkheid van de commissie Pers en Promotie.
  Er wordt naar gestreefd om u zo snel als mogelijk te informeren over de nieuwtjes en weetjes die betrekking hebben op VV de Piëlhaas en de vastelaovend in het algemeen. Vanzelfsprekend wordt er ook gebruik gemaakt van social media (facebook, twitter).

  Media

  De commissie Pers en Promotie draagt zorg voor alle externe communicatie naar de media waaronder alle lokale en regionale dag- en weekbladen, Kabelkrant Venray, etc. Ook verzorgt de commissie posters en flyers ter aankondiging van evenementen die de Piëlhaas organiseert en de verslaglegging  hiervan. Kortom, alles wat u in de media over de Piëlhaas tegenkomt komt van onze commissie!

  Hazestekt

  Elk jaar brengt de Pielhaas een speldje uit die dat seizoen gekocht kan worden. De commissie pers en promotie benadert hiervoor een Venraynaar die verantwoordelijk is voor het ontwerp, elk jaar heeft een uniek ontwerp. Dit vastelaovend aandenken wordt sinds 2013 uitgebracht.

  De Leden van de commissie:

  • Stefan Daemen (Voorzitter/Coördinator redactioneel Pers extern, Webshop)
  • Ted Lenssen (Tekenaar, Hazekeutel)
  • Joep Linssen (Social Media, Algemeen, Roetsj/ Iensjekke) 
  • Frits Linssen (Vertaler)
  • Joris Peeters (Redactioneel, Website)
  • Willy Voesten (Grafisch/Coördinator redactioneel Piëlhaas intern)
  • Ad van Zwol (Vertaler)
  • Rick Peeters (Redactioneel, Coördinator Krant, Coördinator uitreiking krant, Hoaltere Pölleke)
  • Robert Paul Hulsman (DTP, Coördinator Krant, Social Media)
  • Robert van Klooster (Website)
  • Rob Jenneskens (Redactioneel)
  • Véronne Rutten
  • Freek Arts