Schrijf je in voor de optocht 2017
 • {content_title}

  {content_content}

  Nieuws

  Prinseninstallatie en sleuteloverdracht live op de TV

  24 januari 2018

  Prinseninstallatie en sleuteloverdracht live op de TV

  Prinseninstallatie en sleuteloverdracht weer live op TV

  De installatie van prins Roel II van de Piëlhaas en de andere Venrayse prinsen is zaterdag 10 februari weer voor iedereen live te volgen via tv en internet. Omroep Venray doet net als vorig jaar rechtstreeks verslag van de ludieke machtsoverdracht.

  De installatie van de prins en de sleuteloverdracht carnavalszaterdag is traditioneel het begin van
  de Venrayse vastelaovend. Bij de installatie zijn het gemeentebestuur en alle prinsen, vorsten en
  Raden van Elf van Venray en de kerkdorpen present. Dit jaar heeft het college extra kaarten beschikbaar gesteld aan de kerkdorpen om het bijzondere evenement mee te maken. Vanwege het grote aantal gasten dat wordt verwacht, vindt de installatie en sleuteloverdracht dan ook plaats in de theaterzaal van de schouwburg.

  Omroep Venray brengt het evenement, dat alleen voor genodigden toegankelijk is, voor het tweede jaar live op de televisie. Daarnaast gaat de omroep het geheel streamen, zodat via de website van de omroep en sociale media van gemeente en omroep de prinseninstallatie over de hele wereld te volgen is. De omroep stelt de beelden ook ter beschikking van Peel en Maas TV, die het evenement op een later tijdstip kan uitzenden. Omgekeerd gebeurt hetzelfde met de beelden van de Vastelaovesroetsj, die Peel en Maas TV live uitzendt.

  Het programma rond de machtsoverdracht van burgemeester en Opperpiëlhaas Hans Gilissen aan
  de doorluchtige hoogheden van Venray vindt plaats in de grote zaal van schouwburg en begint om 12.45 uur. Omroep Venray zendt uit op Ziggo digitaal kanaal 45 en analoog op kanaal 22+. Wie alleen luistert kan afstemmen op etherfrequentie 90.2 fm of kabel 87.5 fm. Peel en Maas tv zendt de beelden uit op zaterdag 20.00 uur, 23.00 uur en zondag 11.00 uur.

  Terug

  {content_title}

  {content_content}

  {content_title}

  {content_content}