Schrijf je in voor de optocht 2017
 • {content_title}

  {content_content}

  Nieuws

  Piet Saämena bedenker Hazestekt 2018-2019

  20 oktober 2018

  Piet Saämena bedenker Hazestekt 2018-2019

  Vastelaovesvereniging De Piëlhaas heeft voor het seizoen 2018-2019 Piet Saämena de eer gegeven om zijn gevoel bij Vastelaovend vorm te geven in de Hazestekt 2018-2019. Sinds 2013 wordt er ieder jaar een markante Venrayenaar gevraagd om zijn of haar gevoel bij Vastelaovend tot uiting te laten komen in het speldje van het opkomende seizoen. De 58 jarige Piet Saämena komt uit een Moluks gezin van 11 kinderen, maar is geboren en getogen in Rooj.

  Als enige van dit gezin heeft Piet zich het Roojse dialect eigen gemaakt door 2 cursussen te volgen bij Frits Linssen

  Los van zijn liefde voor Rooj is Piet ook een zeer betrokken vrijwilliger.

  Menig inwoner van Venray kent Piet vanuit zijn vrijwilligers werk. Zo is Piet vele jaren jeugdtrainer geweest en begeleider bij SV Venray. Echter is hij ook alweer vele jaren nou betrokken bij het Sint Nicolaas Gilde waarbinnen hij beter bekend staat als opa Piet. Binnen vastelaovesvereniging De Piëlhaas heeft Piet ook al vele taken vervult.

  Niels Borst, voorzitter Pers & Promotie:” Ik ken Piet al heel wat jaren en heb met hem mogen samenwerken binnen de Commissie Optocht & Bals waarbij Piet als ordecommissaris bij de Optocht en algemeen vrijwilliger tijdens het Vorstebal zich vol enthousiasme heeft ingezet. Ik vind het dan ook bijzonder leuk dat we hem op deze manier extra in het zonnetje kunnen zetten. Piet is namelijk ook betrokken bij oa.Tienermök waarbinnen hij als “senior” van de commissie een grote bijdrage levert aan de dynamiek binnen die groep.”

  Op het eigen Youtube kanaal van De Piëlhaas (Piëlhaas TV) is te zien hoe Piet in zijn eigen tuin, enkele weken geleden, overvallen werd door de commissie. Samen met zijn gezin en grafisch ontwerper Willy Voesten heeft Piet een bijzonder ontwerp weten te maken.

  Op zondag 11 november a.s. zal Piet zijn Hazestekt gepresenteerd worden in de Schouwburg en ontvangt hijzelf het allereerste exemplaar.

  Terug

  {content_title}

  {content_content}

  {content_title}

  {content_content}