Schrijf je in voor de optocht 2017
 • {content_title}

  {content_content}

  Nieuws

  De Piëlhaas gastheer tijdens Vorstenraodsbal 2018

  08 november 2018

  De Piëlhaas gastheer tijdens Vorstenraodsbal 2018

  Traditiegetrouw vindt er in de gemeente Venray op de eerste zaterdag na de 11de van de 11de het Vorstenraodsbal plaats. De 14 aangesloten verenigingen van de Vorstenraod Rooy zijn op zaterdag 17 november dit jaar te gast bij vastelaovesvereniging De Piëlhaas.

  Gezamenlijk zullen ze daar het vastelaovesseizoen 2018 – 2019 inluiden met dit fantastische bal. De Piëlhaas heeft hiervoor een aparte commissie samengesteld om alles tot in de puntjes te organiseren en hiervoor is ook een speciale feestlocatie uitgekozen. Er wordt namelijk een grote tent geplaatst op de parkeerplaats aan de Raadhuisstraat naast het Gemeentehuis.

  Afgelopen jaar stonden de vorsten tegenover elkaar in een boksring te battlen. Dit jaar krijgen ze echter gewoon weer 5 minuten spreektijd. Enkele vorsten spreken voor de laatste keer:  Vorst Dirk van de Schanseknuppels, Vorst Ruud van de Hedsbuülen en Vorst Martien van de Klutetrappers. Rond 22:11 uur barst het feest los onder de muzikale klanken van Naachtwaerk. De nieuwe Vorst van De Pielhaas wordt ook meteen in het diepe gegooid, want hij is de ceremoniemeester gedurende dit spektakel.

   

  Terug

  {content_title}

  {content_content}

  {content_title}

  {content_content}