Schrijf je in voor de optocht 2017
 • {content_title}

  {content_content}

  Nieuws

  Boerenbruidspaar 2019

  19 november 2018

  Boerenbruidspaar 2019

  Eindelijk weten we wie er achter het lief, betrokken en soms een tikkeltje eigenzinnige bruidje zit, zoals de bruidegom haar omschrijf.  En eindelijk weten we wie die begeesterd, bevlogen en bezielde bruidegom is, zoals de bruid hem omschrijft.

  Zondag 18 November jl. hebben de vastelaovesliefhebbers van Rooj namelijk kennis mogen maken met het nieuwe boerenbruidspaar van vastelaovesvereniging de Piëlhaas:

  Boerenbruid Maartje Emons; dochter van Erna van de geitenbok en Marius, gepensioneerd sjampieter van d'n Honingklaver en boerenbruidegom Daan Janssen; Zoeën van Jeanneke Droeve van ut Meulepedje en Hubke Jânsse van de Merselseweg.

  Maartje is 28 jaar en woont al haar hele leven In Venray. Momenteel woont ze in het wit Desselke waar ze gezelschap krijgt van haar hond Boef. Maartje is juf van groep 8 op basisschool de Kruudwis. Maartje houdt van paardrijden en is een echt gezelligheidsmens. Ze vindt het gezellig om onder het genot van een hapje en een drankje bij te kletsen met vrienden en familie, maar maakt ook graag verre reizen met de backpack. Verder is Maartje actief voor de Hazekeutel, ze zit in de commissie van de jeugdzitting en is verantwoordelijk voor de vrijwilligers van zowel de jeugdzitting, kiendermök, tienermök en het TVK.

  Ook Daan is 28 jaar en geboren en getogen in Venray. Daan komt uit een echte boerenfamilie en volgt zijn vader Huub op, die 20 jaar geleden als boerenbruidegom in de onecht is verbonden.

  Daan is, zoals het een goede boer betaamt, actief binnen de Piëlhaas. Zo zit hij in de Raad van XI, de commissie Kiendermök en is hij onlangs toegetreden tot de commissie Pers & Promotie. Daan is afgestudeerd als docent aardrijkskunde en draagt zijn steentje bij aan KITSCH, het gloednieuwe Venrayse festival. Daarnaast zit Daan in de gemeenteraad voor de partij die, zoals Daan het zelf omschrijft, opkomt voor de belangen van boeren, burgers en buitenlui; D66.

  Tot hun 24ste zijn Maartje en Daan buurtjes van elkaar geweest. Devonk sprong echter pas over toen ze erachter kwamen dat ze een gedeelde liefde hebben, namelijk de liefde voor de geit! Het vinden van een toepasselijke lijfspreuk was dan ook niet zo moeilijk, namelijk:

  Vurruut mit de gaet!

  Terug

  {content_title}

  {content_content}

  {content_title}

  {content_content}