Schrijf je in voor de optocht 2017
 • {content_title}

  {content_content}

  Nieuws

  Häöltere Pölleke 2019

  24 februari 2019

  Häöltere Pölleke 2019

  Met een jaartje afwezigheid is hij toch weer uitgereikt: ’t Häöltere Pölleke!

  Talloze flaters, uitglijers en stommiteiten die het afgelopen jaar gepasseerd zijn heeft een select gezelschap van opperklunzen zich het beste geprofileerd.

  Een editie met eervolle vermeldingen, maar een absolute top 3 van Piëlezels die de spotlights op zich gericht kregen.

  Nominatie 1:

  D66 had tijdens haar verkiezingscampagne bedacht dat ze met een stalen sjabloon van hun logo mooi de straten zouden kunnen spuiten doordat ze met een hogedrukreiniger precies de vorm van de sjabloontekst de stenen zouden reinigen. Een milieuvriendelijke guerrilla marketing stunt.

  Aangezien het donker was en men dit nog niet eerder had gedaan, dacht men aan de werkkleding, die onder de drek zat, wel te kunnen aflezen dat ze heel goed bezig waren.

  Niets is minder waar want de volgende ochtend werd duidelijk dat er nergens een logo zichtbaar was, maar dat ze enkel de voegen zand hadden weggespoten en dat de stenen inmiddels los zaten.

  Nominatie 2:

  Op de 11e van de 11e heeft een trio van horecaondernemers een evenement onder de naam “ Enkeltje Venray” georganiseerd. Hieraan vooraf was de Vorstwissel en de presentatie van de Hazestekt 2019.

  Iedereen die op uitnodiging van de Piëlhaas aanwezig was hoefde geen kaartje te kopen en kon meegenieten van het aangeboden programma van Enkeltje Venray.

  Omdat de laatste dagen de kaartverkoop heel snel ging en men was uitverkocht en er geluiden waren dat ook de activiteit van de Piëlhaas voorafgaand zeer goed bezocht zou worden brak er kleine paniek uit. Want er was zeer grote kans dat mensen met een kaartje nu helemaal niet binnen zouden kunnen. Zij besloten dus om pro-actief ruimte te gaan creëren. En zo werd het Knölleke uit Leunen net na de formele zaken van het Piëlhaas programma vriendelijk verzocht de zaal te verlaten en naar huis te gaan. De Raod van XI van de Piëlhaas zat met dit voorval naar hun vaorstenraod collega wel wat in de maag en heeft op eigen initiatief Leunen tijdens het Vaorstenraodsbal een dienblad bier aangeboden, terwijl zijzelf helemaal niet de veroorzaker waren van dit voorval.

  Nominatie 3:

  Tijdens het Vastelaovesconcert 2018 werd pijnlijk duidelijk dat binnen het trio de 2 mannen die dagelijks midden in de muziek zitten weleens vervreemd raken van waar het in Rooj echt om gaat. Bij formaliteiten wordt er namelijk nogal eens een refrein en couplet van Rooj mien Dörp in de Piël gezongen. Echter toen tijdens dit concert , na het uitreiken van de Culturele plak de eerste noten te horen waren brak het angst zweet bij Prins Roel 2 en zijn adjudant Jules Reivers direct uit.

  Want wat was de tekst en zou men het zien als we dus enkel zouden playbacken? Nou: wanneer je playbackt is het dus noodzakelijk dat dit synchroon gaat met de tekst en dit was nou net iets wat helemaal niet met elkaar matchte.

  Na een publieke stemming in de zaal is met grote meerderheid van stemmen gekozen dat Enkeltje Venray de drager van het Häöltere Pölleke 2019 is geworden.

  Gijs Schapendonk heeft namens de organisatoren van Enkeltje Venray (Paul Hulsman, Paul Franssen en hemzelf) het Pölleke in ontvangst genomen.

  Terug

  {content_title}

  {content_content}

  {content_title}

  {content_content}