Schrijf je in voor de optocht 2017
 • {content_title}

  {content_content}

  Nieuws

  Raad van XI Piëlhaas reikt eerste KámmeRaod uit aan Roojse TOPP!

  08 januari 2020

  Raad van XI Piëlhaas reikt eerste KámmeRaod uit aan Roojse TOPP!

  De Raad van XI van Vastelaovesvereniging de Piëlhaas heeft de eerste KámmeRaod toegekend aan Roojse TOPP!

  De KámmeRaod is een nieuwe aanmoedigingsprijs geïnitieerd door de Raad van XI. Deze prijs wordt toegekend aan personen, organisaties, commissies of groepen die een nieuw vastelaovesinititatief opzetten of hebben opgezet. 

  De Raad van XI heeft unaniem besloten dat Roojse TOPP een meer dan terechte eerste ontvanger is van deze onderscheiding. Door de enorme inzet van deze club wordt de 'Roojse Lente' in de vastelaovesliedjescultuur door gegeven aan de volgende generatie.
  Deelname, met groot succes, aan het Limburgse Tiener Vastelaoves Konkoer (TVK) is door hun inzet gegarandeerd.
  Samen met de artiesten regelt Roojse TOPP (Tieners Op Podium Platform) goede teksten, muziek en orkestbanden. Daarnaast zet Roojse TOPP in op het opleiden van jonge commissieleden. Dit alles doen zij onder ut motto: “Ut vastelaovesfieëst motte zellef bouwe, màr dat göt nie zonder meziek.”

  Omdat zo’n fantastisch initiatief garant staat voor een duurzame ontwikkeling van de Vastelaovescultuur ien Rooj heeft Roojse TOPP de KámmeRaod meer als verdiend!

  Met de toekenning van de KámmeRaod, heeft Roojse TOPP de warme en bijzondere belangstelling van V.V. De Piëlhaasen van lokale media en daarnaast een financiële ondersteuning van de Raad van XI van €111,11.

  De Raad van XI is voor dit idee schatplichtig aan Bets Linskens-Janssen (alias Bets Kwats).
  Een aantal jaren geleden hadden we namelijk in Venray de Hazepoeët van Bets Kwats. Een prijs voor initiatieven die de Vastelaovescultuur verspreiden. In de 11 jaren na het overlijden van Bets Linskens-Janssen, in 2001, is deze prijs uitgereikt. Dit was haar erfenis voor de Vastelaovend in Venray.

  De Raad heeft dit initiatief onder de bezielende leiding van Wout Claessens dus in een nieuw jasje gegoten.
  Zij vonden dat het hiervoor hoog tijd was en dat zij de aangewezen groep zijn om deze aanmoedigingsprijs nieuw leven in te blazen. Als er één gezelschap is in Venray voor wie het uitdragen van de Vastelaovescultuur centraal staat, is het wel de Raad van XI als 'Vlaggenschip' van De Piëlhaas.

  Met gepaste trots presenteert De Raad van XI dan ook de KámmeRaod. Middels de KámmeRaod willen zij hun waardering uitspreken en tonen voor initiatieven die de vastelaovescultuur, het vastelaovesgevoel, de vastelaovestraditie of de vastelaovesbeleving ontwikkelen, bevorderen of in stand houden.

   

  Terug

  {content_title}

  {content_content}

  {content_title}

  {content_content}