Schrijf je in voor de optocht 2017
 • Nieuws

  Vastelaovend 2020-2021

  16 juni 2020

  Vastelaovend 2020-2021

  Vastelaovesvierders,

  Ondanks dat alles op dit moment anders verloopt, staan volgend jaar Pasen en Pinksteren in 2021 weer op de kalender en dat betekent dus ook dat Vastelaovend 2021 op de kalender komt.

  De Piëlhaas & D’n Hazekeutel zijn van mening dat Vastelaovend ien Rooj óók in 2021 door moet gaan. Wij als Vastelaovesverenigingen hebben namelijk niet alleen als doelstelling om het Vastelaovesfeest te organiseren, maar vooral ook om onze mooie Vastelaovestraditie in ere te houden en over te dragen. En daarom mag de Vastelaovend niet van de kalender verdwijnen.

  Met trots zien we dat de Vastelaovend ien Rooj leeft! We merken dit aan onze Roojse Vastelaovesmuziek, de overvolle horecagelegenheden en pleinen tijdens de Vastelaovend en de grote belangstelling voor de door ons gezamenlijk georganiseerde activiteiten.

  Voor ons redenen, ondanks deze vreemde en onzekere tijden, voor heel Rooj in het algemeen én voor onze vrijwilligers, leden en sponsoren in het bijzonder, de Vastelaovend 2021 moet door gaan.

  We kunnen er vrijwel zeker vanuit gaan dat Vastelaovend 2021 op een andere manier gevierd zal gaan worden. Ook al betekent dit dat voorbereidingen treffen lastig is en zal er door allerlei maatregelen en beperkingen de nodige creativiteit en flexibiliteit van ons gevraagd worden; dan nog weten we dat de Vastelaovend 2021 gevierd gaat worden.

  Onze commissie zullen gezamenlijke deze uitdaging aangaan en kijken er naar uit om met jullie deze mooie traditie voort te zetten en levendig te houden.

  Ook in 2021 wordt er een Prins met zijn 2 Adjudanten aan Rooj gepresenteerd. Samen gaan zij met Vorst Leon en de Raad v XI tijdens de Vastelaovend voorop en zullen we ook een Boerenbruidspaar laten uitkomen.

  De Vastelaovend ien Rooj leeft en VV de Piëlhaas en D’n Hazekeutel gaan dit zeker ook in 2021 levendig houden. Dat doen we samen!

  Met Vastelaovesgroet,

   

  Frank Arts                                     Ralf Jansen      

  Vurzitter VV de Piëlhaas              Vurzitter D’n Hazekeutel

   

  Hâldtòw!

   

  Terug