Schrijf je in voor de optocht 2017
 • {content_title}

  {content_content}

  Nieuws

  Circus Mok 2017 - Top amusement!

  06 februari 2017

  Circus Mok 2017 - Top amusement!

  Top amusement in de Venrayse schouwburg

  “Want as ’t circus komt, gebeurt d’r wat mit os”, werd al lang geleden gezongen.  Een tekst die nog steeds volledig waar is. Zoals elk jaar waren de verwachtingen weer hooggespannen, deze werden waar gemaakt mede door een andere opzet dit jaar van Circus Mök. Het programma en de acts liepen vlot in elkaar over, wat resulteerde in een prachtige avond met lokale en regionale top-acts.
  Op de pettenavond, de eerste zaterdag, werd Pierre Pijpers onderscheiden met de bronzen Pielhaas voor al zijn verdiensten.

  Iedere avond waren Antoine en Geraldine Clermonts-De la Roy, een markant Venrays koppel, de vipgasten bij Circus Mök. Zij kregen een rondleiding door de schouwburg en hadden een prominente vip-plek op de bühne. Vanaf die plek konden zij het programma en elkaar van commentaar voorzien, waarbij zij de lachers regelmatig op hun hand hadden.

  Het publiek werd welkom geheten met een humoristische act van de ‘Vissers’. Traditiegetrouw was het daarna aan de kiendergarde om de avond te openen, zij zetten allemaal hun beste beentje voor en ontroerden de zaal.
  Aansluitend kwam Lizanne Arts, al zingend, op spectaculaire wijze, in een luchtballon, naar beneden. Eenmaal geland op de bühne, vervolgde zij haar nummer ‘De Reünie’.
  Het tempo zat er al gelijk goed in, want de danseressen van Dizzy betraden vervolgens gelijk de piste van het circus. Op de klanken van het lied ‘Black and Gold’, werd het publiek een prachtige dans voorgeschoteld. Aan de hand van de dames van Dizzy betraden voor het eerst ook Prins Frank II, adjudanten Hans en Paul, Vorst Rob en de Raad van Elf het podium.

  De avond ging verder in een markt-setting, waarbij de Venrayse markt was nagebouwd op de bühne. De eerste bezoekers van de markt waren de dames van het Kunstencentrum Jerusalem. Gestoken in ouderwetse kledij, maar ook in futuristische pakjes, vermaakten de dames het publiek met een schitterende dans-act.
  Inmiddels was ’t Zootje’ ook aangekomen op de markt, waar zij maatschappijkritische maar vooral ook humoristische liedjes ten gehore brachten. Als slotact voor de pauze, was er een oud-ijzerhandelaar die de markt bezocht. Hij bleek een oude olielamp op de kop te hebben getikt, waar een geest in bleek te zitten. Samen zetten zij een zeer grappige act, met veel scherpe woordgrappen, op de planken.

  Na de pauze gaven de ‘Vissers’ nog een keer acte de presence, met wederom een zeer vermakelijk stuk. Op het moment dat het gordijn openging stonden de dansers en danseressen van Bruce Dance Factory klaar, gehuld in de kledij van de kemissie Circus Mök. Zij bouwden de bühne om naar een kroegsetting, waarbij natuurlijk een prachtige dans werd opgevoerd.
  De kroeg stroomde langzaam maar zeker vol met bezoekers. Een aantal van deze bezoekers waren toevallig de Venrayse Cd-artiesten. Nevvenén, Kieës mit Kruut en Gén Viër gaven in deze kroeg nog een prachtig optreden weg waarbij zij het publiek vermaakten met hun liedjes van de Cd.

  Antoine Clermonts-De la Roy, de vip-gast van de avond, bleek ook aan de bar te staan in de kroeg. Nadat Geraldine hem had gesommeerd om weer terug naar zijn plaats te komen, struikelde hij over de bekabeling, waardoor het licht uitviel. Dit bleek de introductie te zijn van een prachtig uitgevoerde Blacklight act, waarbij op een humoristische manier een geweldige sketch werd opgevoerd.

  Hierna was het tijd voor de buutredner van dit jaar, Frank Schrijen uit Boxmeer, in de rol van ‘Zatte Gradje’. Menig lachsalvo werd afgevuurd dankzij zijn ‘dronken’ relaas over zaken zoals zijn schoonmoeder.

  Normaliter zijn de Vorst en de Prins regelmatig op de bühne te vinden tijdens Circus Mök om de acts aan- en af te kondigen. Dit jaar was dit echter anders, waardoor Vorst Rob nu pas voor de tweede keer op het podium te vinden was. Ditmaal om de volgende act aan te kondigen, namelijk Prins Frank II en zijn adjudanten die een prachtige voordracht hielden over de geschiedenis van Circus Mök. Deze voordracht werd ondersteund door beeld- en videomateriaal uit de (bijna) 70-jarige historie van Circus Mök.

  De winnaars van het liedjesfestival, Pruuf Mar, sloten vervolgens het programma af met hun winnende liedje ‘Gewoeën umdat het kan’. De artiesten die meededen aan Circus Mök liepen allemaal nog één keer via de bühne af en stelden zich op in de gangpaden naast het publiek. Vorst Rob wilde aansluitend de avond afsluiten, maar hij werd er door Geraldine en Antoinette Clermonts-De la Roy op gewezen dat zij volgens hun vip-arrangement nog één slotact te zien zouden krijgen. Vorst Rob gaf hier rap aan toe en kondigde de Peeldancers uit Ysselsteyn aan. Deze dames hadden nog een spectaculaire garde-dans voor het publiek in petto.

  Na een daverend applaus trokken zowel het publiek als de artiesten tevreden naar de geheel vernieuwde foyer en feestzaal om daar nog een fantastisch feest te bouwen onder leiding van de hofkapel. Venray heeft wederom laten zien dat het cultuurgoed dat vastelaovend heet, wijdverspreid aanwezig is in de gemeente en omstreken en dat we trots kunnen terugkijken op een geweldige Circus Mök!

  Terug

  {content_title}

  {content_content}

  {content_title}

  {content_content}