Schrijf je in voor de optocht 2017

 • Warning: Attempt to read property "content_title" on bool in /data/cms/releases/470/core/core/core.func.php on line 2149

  AAR

  In 1998 is op initiatief van enkele oud adjudanten de “ Ald Adjudanten Rooj”, AAR, opgericht. De leden zijn allemaal adjudant geweest bij een Prins van de VV “ De Pielhaas”. In een paar jaar tijd is de AAR uitgegroeid tot een gezellige groep die regelmatig bij elkaar komen tijdens een vergadering of andere activiteit.

  Ieder jaar worden de adjudanten van dat jaar door het bestuur bezocht en krijgen zij een vragenlijst voor zich. Aan de hand het aantal goede antwoorden wordt in de vergadering besloten of de adjudanten bij de AAR komen.

  De inauguratie van de nieuwe âld adjudanten vindt plaats de dag na de proclamatie van het nieuwe trio van de De Piëlhaas tijdens een gezellige brunch.

  De AAR zorgt ook ieder jaar weer dat er bij de adjudanten een bord met het logo van de AAR tijdens het vastelaoves-seizoen aan de gevel hangt. Dit gebeurt traditioneel op de zondagochtend na de proclamatie door de afgetreden adjudanten.

  Kélsmiddeg

  Daarnaast organiseert de AAR de jaarlijkse Kèlsmiddeg. Dit evenement met veel live-artiesten, wordt jaarlijks door ruim 500 personen bezocht! Mede dankzij deze middag, lukt het de AAR om elk jaar een bedrag te schenken aan een goed doel. Deze wordt uitgekozen door de goede doelen commissie  van de AAR, en goed gekeurd tijdens een van de vergaderingen van de AAR.

  Voor meer informatie over de AAR zie de website www.aldadjudanterooj.nl.
  Vanaf de oprichting van de VV “De Pielhaas” in 1938, is de Prins van Rooj niet altijd bijgestaan door adjudanten.