Schrijf je in voor de optocht 2017

 • Warning: Attempt to read property "content_title" on bool in /data/cms/releases/460/core/core/core.func.php on line 2069

  Boerebrulleft

  Al sinds het bestaan van onze vereniging wordt ook elk jaar de boerenbruiloft gevierd. Dit vindt, zoals op veel plaatsen in Noord Limburg, op dinsdag tijdens de vastelaovend plaats. Jarenlang werd de bruid of bruidegom gekozen binnen een bedrijf of vereniging en werd gezamelijk de bruiloft georganiseerd. Sinds 2001 ligt de keuze voor het bruidspaar echter bij Kemissie Boerebrulleft. Door een breder gezelschap op de been te zetten is de kemmissie er van overtuigd een grotere achterban en daarmee een groter publiek op vastelaovesdinsdag te creëren.

  Presentatie aan het publiek

  Vanaf 2022 wordt het boerengezelschap gepresenteerd aan het grote publiek tijdens ‘Rooj, dat kumt goeëd uut’. Middels een leuke en vlotte uitkom act worden alle rollen gepresenteerd. Daarna gaat de vastelaovestrein rollen tot aan vastelaovesdinsdag. Het bruidspaar is vanaf deze dag bij alle officiële Pielhaas momenten in vol ornaat aanwezig.

  Het boerengezelschap

  Waar bestaat een boerengezelschap uit: Elk jaar wordt voor de boerenbruiloft een boerengezelschap samengesteld. Buiten de boerenbruid en boerenbruidegom bestaat het gezelschap uit de vaders en moeders van de bruid en de bruidegom. Beiden hebben twee getuige en is er één opperboer. Daarnaast wordt het gezelschap begeleid door twee sjampieters.

  Vastelaovesdinsdag

  De dag van de bruiloft begint met het ophalen van de bruid door haar bruidegom. Het hele gevolg vertrekt dan vervolgens naar de residentie waar met z’n allen wordt ontbeten. Ook zijn hierbij de genodigden van het bruidspaar aanwezig. Om 14.11uur wordt het boerenbruidspaar in de onecht verbonden.

  De kemmissie heeft verder als taak om de dag rondom de trouwerij kleur te geven. Wanneer alle officiele taken erop zitten kan het feest los barsten. De vastelaovescantus is inmiddels in Venray niet meer weg te denken.

  Kemissie Boerebrulleft bestaat uit, hoe kan het ook anders, 11 personen en is opgedeeld in drie hoofdtaken:

  • Begeleiden Bruidspaar
  • Organisatie Boerebrulleft en Trouwerij
  • Organisatie Vastelaovescantus

  Ieder kemmissie lid heeft zijn/haar eigen verantwoording en het is aan de voorzitter al deze losse stukjes in elkaar te puzzelen.

  Kemmissie Boerebrulleft bestaat uit:

  Bjorn Janssen  (Voorzitter)
  Guus Derks (Sik)
  Joris van Woezik (Caentekel)
  Kris Derks (begeleiding gezelschap)
  Maartje van Berlo (begeleiding gezelschap)
  Maikel Boom (organisatie Boerebrulleft)
  Nancy Janssen (organisatie Boerebrulleft)
  Harold Jacobs (organisatie Boerebrulleft)
  Martijn Janssen (organisatie Vastelaovescantus)
  Ruud Mijnster (organisatie Vastelaovescantus)
  Bas de Keijzer (organisatie Vastelaovescantus en PR)
  Roy Weijs (organisatie Vastelaovescantus)